mandag den 17. september 2012

Socialrealisme


Socialrealismen er en af de danske tidsperioder. den strækker sig fra 1930 til 1950. socialrealismen kommer lige efter romantikken og blev startet af forfattere, som fik nok af det idylliske og nærmest falske billede af den daværende hverdag. for det var ikke alle der havde det så godt som man kan læse i romantikkens historier og de socialrealistiske forfatter ville derfor kaste lidt lys over hvordan virkeligheden foregik.

Socialrealismen gik ud på at skrive om de svage og syge i samfundet som kæmpede sig gennem hverdagen, der var hårdere end man egentlig skulle tro. romantikken havde givet et forkert billede af underklassen og derfor begyndte mange forfattere at skifte det smukke og idylliske billede, fra romantikken, ud med et mere realistisk portræt af dagligdagen.
den første forfatter der rigtig begyndte at skrive on socialrealismen var Henrik pontoppidan, der begyndte at skrive om det i det moderne gennembrud. efter følgende fulgte flere og flere forfattere i hans fodspor og sådan opstod socialrealismen.





Opgaver: 


  • Hvad synes du om socialrealisme?
  • Hvordan tror du at de havde det den gang?
  • Hvornår startede socialrealismen?

2 kommentarer:

  1. Vi synes jeres blog er ret god! Det var en god ide med at lægge en historie ind, for det er der nok ikke så mange andre der gør, vi synes dog den var lidt for lang. I havde det hele med så det var super godt. High five girls!

    SvarSlet